Skapad den 2021.10.19
Uppdaterad den 2022.04.19

Snabbt företagslån - Vilka frågor bör du ställa dig själv?

Oavsett om du innoverar, expanderar eller växer, är det viktigt att du är ekonomiskt flexibel som entrepreneur. Du vet bättre än någon annan att investeringar ofta är omöjliga utan finansiering. Det är därför ett snabbt företagslån kan vara den perfekta lösningen, eftersom många företagare inte har möjlighet att snabbt hosta upp pengar - och det behöver de faktiskt inte. 

Ett företagslån kan innebära att du kan bygga en buffert för oväntade situationer eller rent av för nödsituationer. För som vi alla har erfarit under det senaste året, uppstår det ibland situationer som vi inte har kontroll över. Men vad ska du tänka på? Vilka frågor ska du ställa dig själv innan du tar ett lån? Här är några viktiga frågor att ställa dig själv. 

 

Vad vill jag finansiera? 

Det kan tyckas som en enkel fråga, men vad exakt behöver du kredit för? Att ansöka om ett företagslån online är naturligtvis väldigt enkelt, men det finns andra alternativ för att skaffa ytterligare kapital. Även om ett företagslån ofta är en bra lösning, är det inte alltid det bästa alternativet. Vill du ta ett  företagslån eftersom du behöver extra finansiering med kort varsel? Behöver du köpa extra lager men som du planerar att sälja igen mycket snabbt. Behöver du köpa maskiner eller annan viktig utrustning som du kommer att avskriva under de kommande 10 åren? De skäl du har för att ta ett företagslån, avgör vad för slags lån du behöver överväga och hur snabbt du behöver pengarna. 

 

Vill jag ha ett lån eller en kreditgräns? 

Båda termerna används omväxlande och ibland med samma betydelse, men det finns skillnader. När du ansöker om företagslån online får du ett belopp och hela beloppet som går direkt in på ditt konto. Ansöker du om kredit,  får du en viss summa pengar som du kan använda när du vill. Du kommer inte att ha hela beloppet på ditt konto, men du kan distribuera eller ta ut det när det passar dig bäst. 

Naturligtvis kan du, precis som ett företagslån online, ta ut hela beloppet på en gång från din kreditgräns, men du kan också göra det i delar. Du kan till och med ta ut lite pengar och sedan betala av dem igen och sedan ta ut pengar igen när det är lämpligt. 

 

Hur mycket finansiering behöver jag egentligen? 

Vissa företagare har mottot "om jag ska låna pengar, låt oss låna så mycket som möjligt”. Det kan finnas en poäng med att tänka så; pengarna kanske inte behövs direkt men finns på kontot för investera senare. Men, lånade pengar kostar i form av ränta och amortering och ska betalas tillbaka. 

 

Istället för att fråga hur stor summa som är möjlig att låna,  kan du fråga "vad ger ett lån i slutändan?" Det kan du ta reda på genom att beräkna avkastningen på investeringen (ROI). På så sätt kan du snabbt se vad ROI gör när du börjar beräkna olika lånebelopp. Du behöver hitta den summa som gör att avkastningen ökar och du hamnar på plus och undvika att låna så att det blir en dyr affär för dig. 

 

Hur snabbt vill/behöver du lånet vara tillgängligt? 

Innan du tar ett lån är det viktigt att veta när och hur snabbt du vill ha den extra finansieringen till ditt förfogande. Behöver du exempelvis göra stora inköp för en ny klients räkning? Att snabbt ta ett företagslån skulle vara en perfekt lösning, särskilt om du behöver pengarna inom några dagar. 

Men om du efter mycket övervägande bestämmer dig för att göra en stor investering i form av en ny tjänstebil eller en ny maskin, kommer dina finansieringsbehov att se väldigt annorlunda ut. Ibland är det bara inte möjligt att vänta länge på den ekonomi du behöver. Då är valet snabbt gjort. 

 

Hur snabbt kan/kommer du att betala tillbaka lånet? 

Vilken typ av finansiering passar ditt företag? Om vi ​​tittar på merkostnaden är en kortare löptid alltid billigare. Men trycket på rörelsekapitalet ökar när du börjar återbetala snabbare. Med andra ord måste återbetalningsfrekvensen du väljer matcha kassaflödet. Innan du börjar ansöka om ett företagslån online är det därför klokt att tänka på balansräkningen och din framtida prognos. Tänk på möjligheterna inom ditt företag, både nu och i framtiden. Det är därför CapitalBox erbjuder företag möjlighet att betala tillbaka inom 48 månader. På så sätt kan du ta den tid du behöver. 

 

Vilken finansiering är bäst för ditt företag? 

Är du nyfiken på vilka alternativ som finns för ditt företag? Vilken finansiering är bäst för ditt företag? Du kan jämföra olika alternative och avgöra vilket som är rätt för dig. Lyckligtvis erbjuder CapitalBox tillräckliga finansieringsalternativ för ditt företag. Detta gör att du kan fokusera på tillväxt och framgång för ditt företag. Du får alltid ett kostnadsfritt, transparent förslag så att du vet exakt vilka möjligheter som finns just i din situation eller för dina förutsättningar. 

 

FAQ

Vilka är fördelarna med ett snabblån?

Du får finansiering snabbt, behöver inte ha några säkerheter och du kan investera i ditt företag. 

Hur mycket kostar ett snabbt företagslån?

Räntan du betalar för ett snabbt företagslån beror till stor del på hur stor risk det är för långivaren att ge dig ett lån. Risken bedöms utifrån faktorer såsom vilken sorts branch du verkar i, ditt kassaflöde och din omsättningstakt. 

Hur snabbt får jag mina pengar med ett snabbt företagslån?

Med ett snabbt företagslån kan du ofta få pengarna inom några dagar. Du kommer att få ett beslut inom en arbetsdag om du kan låna, och i så fall hur mycket du kan låna. Detta ger tydlighet och säkerhet. 

Hur mycket kan jag låna för ett företagslån?

Beloppet du kan låna varierar mellan olika låneinstitut. På CapitalBox kan du låna mellan 20 000 kr till 3 500 000 kr. Detta beror naturligtvis på dina egna behov och ditt företags ekonomiska situation och riskprofil. 

Vilka är villkoren för ett företagslån?

Villkoren varierar från en långivare till en annan. På CapitalBox måste företaget ha varit aktivt i minst 6 månader, vara etablerat i Sverige och ha ett svenskt bankkonto. Dessutom får det inte finnas några utestående fordringar och den årliga omsättningen måste vara minst 420 000 kr Naturligtvis kan det finnas ytterligare villkor.