MEDIACENTER

CAPITALBOX I MEDIA

Miljondeal klar för Daniel Ståhl och Armand Duplantis

I dag presenteras en av de största sponsorsatsningarna i nordisk friidrottshistoria.
Det finländska finansbolaget CapitalBox gör en mångmiljonsatsning med två svenskar i huvudrollen Mondo Duplantis – och överraskningen Daniel Ståhl.
– Jag är oerhört tacksam. Det här betyder mycket både för min framtida satsning och ger en trygghet i vardagen, säger Daniel.

Småföretagare hyllar Merkel, men covid-stödet skapar oro runtom i Europa

Artikel från Forbes

I en enkät från lånebolaget Capitalbox ombads 2 000 småföretagare att rangordna politiker utifrån vem som hade infört de effektivaste stödåtgärderna under pandemin. Högst upp på listan hamnade Tysklands förbundskansler Angela Merkel (63 procent), följt av Frankrikes president Emmanuel Macron (55 procent).

Alternativa långivare – en strimma av hopp för småföretagen

Artikel från Global Banking and Finance

I dessa tider är det återigen de alternativa långivarna som visar vägen och ligger bakom återhämtningen av ekonomin. Pandemin visar hur viktigt det är att snabbt kunna anpassa sig och utnyttja den nya tekniken. Vi kan snabbt ändra algoritmerna och rutinerna för kreditbedömning, så att vi kan hantera krisen och fortsätta att hjälpa, om än i mindre omfattning, de företag som inte har möjlighet att få lån i en vanlig bank.

Alternativa långivare – hemligheten bakom hur de europeiska småföretagarna lyckas överleva

Artikel från Finance Digest

Att låna pengar från alternativa långivare har på senare år blivit allt mer populärt bland mindre företag. Denna finansieringskanal skiljer sig från vanliga banker på flera olika sätt. Handläggningen är mer flexibel, snabbare och fler företag beviljas lån.

De traditionella bankerna har svårt att hålla jämna steg med de nya fintechbolag som erbjuder denna typ av lån. Möjligheten att utnyttja den senaste tekniken, utan att begränsas av förlegade system och organisationer, har gjort det möjligt för fintech-företag att snabbt och effektivt fylla luckorna i bankernas utbud av tjänster.

CapitalBox förvärvar det nederländska kreditbolaget Spotcap

Artikel från Finextra

”Spotcap har byggt upp en framgångsrik affärsverksamhet i Nederländerna. Detta förvärv kommer att öka vår kompetens och stärka vår förmåga att erbjuda finansiering till små och medelstora företag som vill växa.

Detta är särskilt viktigt när ekonomin i samhället återgår till det normala, inte minst med tanke på att vanliga banker sällan kan tillgodose de små företagens behov.

Våra kunder, småföretagarna, är ryggraden i ekonomin. 98 % av alla företag i Europa har färre än 50 anställda och ungefär hälften av alla arbetstagare är anställda av dessa företag. Att hjälpa dessa företag med den finansiering de behöver är vägen till framgång för hela Europa.”