Välkommen till vår blogg om hur du hanterar och expanderar ditt lilla eller medelstora företag!

beslut
Som egen företagare ställs du inför tusentals beslut - både stora och små. Hur fattar du bra beslut? Vi ska undersöka vilka faktorer som spelar roll för goda och kloka beslut.
cb_manniskor_som_pratar
Om ditt företag inte går som du tänkt, vad kan du göra för att vända trenden? Vi ger dig förslag på åtgärder - innan det blir för sent.
cb_kvinnors_kontor
Hur går det till att refinansiera ett företag? I vilket situation är refinansiering ett alternativ? Hur går det till? Vi ger dig tips och råd.
revisor
Behovet av en revisor kommer förr eller senare att dyka upp om du är egen företagare - men när är det egentligen dags?
Refinansiering av företagslån
Många kanske inte vet att det går att refinansiera - fastän man har en betalningsanmärkning. Så här går det till.
lager
Att köpa mark eller fastigheter är ofta en stor och dyr affär. Se till att du är väl förberedd innan du investerar. Vad ska du tänka på? Vår artikel ger dig en skjuts i rätt riktning.
Lär dig skapa en affärsplan som får dig att lyckas!
⇒ Vikten av en affärsplan kan vara avgörande för entreprenörer. Läs vidare om vilka fördelar du kan dra nytta av genom att skapa och följa din affärsplan.
Rörelsekapital avser det sätt ett företag kan täcka sina utgifter innan det har fått in pengar från fakturor. Många företag behöver rörelsekapitalsfinansiering i oväntade situationer – läs mer! 
hälsoförebyggande åtgärder för psykisk ohälsa
Att förebygga ohälsa - både fysisk och psykisk - betalar sig i längden för både arbetsgivaren och den anställde. Ta fasta på ordet förebygga, så får du in rutinerna tidigt.
svenska reglerna för kakor
Att känna till de svenska reglerna för kakor - eller de svenska cookiereglerna - är viktigt för din som startar eller driver ett företag. Bäst att göra rätt från början - då blir det minst jobb.
Utdelning AB
Ekonomiska utmaningar skapar ständiga överväganden för egenföretagare. Hur ska du resonera när det gäller frågan om att ta ut lön eller utdelning från ditt aktiebolag?
Är du en hantverkare som drömmer om att starta eget? Eller har du en firma och behöver expandera? Gör verklighet av dina drömmar! Den här bloggen riktar sig till dig som är en stolt hantverkare.
CapitalBox_skattekalender
Företagare, se hit! Här är de viktigaste datumen att komma ihåg gällande din företagsskatt och deklaration för 2022.
CapitalBox_betalningsförmåga
Vad menas med betalningsförmåga? Vad är skillnaden mellan likviditet och soliditet? Läs hur det påverkar ditt företag!
CapitalBox_Google_Analytics
Använd dig av den digitala marknaden! Det ökar din visibilitet,  breddar din kundkrets och blir en arena för nya idéer som på sikt ökar din omsättning.