FAQ - Vanliga Frågor

Den här sidan innehåller de vanligaste frågorna som företagare ställer oss. Vi hoppas att de kan vara till nytta. Om du inte hittar det du letar efter kan du gärna skicka din fråga till vår kundtjänst (support@capitalbox.se) - eller ring oss på 020 018 00 20. Vi gör vårt bästa för att svara inom 12 timmar.

Hur finansierar jag mitt företag - frågor och svar?

Vad är villkoren för ett CapitalBox Företagslån?

CapitalBox erbjuder småföretagare investeringslån.

Lånebeloppen ligger på mellan 20 000 – 2 000 000 kr och kan tas på upp till 36 månader.

Vilken information måste jag uppvisa?

Vår låneansökan är mycket enkel, och kan göras på bara 5 minuter.

Du behöver uppvisa:

 • Företagets organisationsnummer
 • Personnummer
 • Bevis på din identitet och ditt företags nuvarande omsättning genom verifiering av ditt bankkonto online. Detta tar cirka 1 minut att utföra.
 • Legitimering via Bank-ID
Vad är kraven för att bli godkänd för ett CapitalBox Företagslån?

De krav som ställs för att få ett CapitalBox Företagslån är:

 • Verksamhet i minst 6 månader
 • Minst 420 000 kr i årlig omsättning
 • Alla ägare är baserade i Sverige
 • Ett separat företagskonto
 • En fysisk placering av företaget
 • Vi tar alltid UC både på företaget och personen som ansöker.
Kan jag förtidsinlösa lånet?

Ja, du kan förtidsinlösa lånet när du vill utan några extra avgifter. Du betalar bara för tiden du har haft lånet.

Är min låneansökan bindande?

Nej, din låneansökan är inte bindande.

Behöver jag säkerhet för att låna?

Nej, CapitalBox är ett företagslån utan säkerhet och är inte kopplat till några speciella tillgångar såsom exempelvis hus. Du kommer dock att ge en personlig garanti för att ditt lån kommer att bli återbetalt.

Hur snabbt kan jag få ett CapitalBox Företagslån?

Vårt mål är alltid att godkänna en låneansökan inom en arbetsdag, och betala ut företagslånet inom 24 timmar efter godkännande. Du kan normalt sett räkna med att ha dina pengar inom 2 arbetsdagar efter att din CapitalBox ansökan har lämnats in.

Hur betalar jag tillbaka mitt företagslån?

Du kommer månadsvis att få en faktura skickad till dig.

Vårt Bankgiro är 757-5145 och du kan identifiera dina lån med hjälp av ditt CapitalBox lånenummer från fakturan i OCR-fältet.

Hur mycket kostar det?

Våra räntor sätts individuellt och ligger mellan 1% – 2,9% beroende på belopp, bransch, kreditrating etc. Normalt tas en uppläggningsavgift ut om max 2,5% av lånesumman. Uppläggningsavgiften dras när vi överför pengarna till dig.

Vad menas med att lån är flexibelt?

På CapitalBox är vi medvetna om att likviditeten i ett företag kan variera en hel del över tid. Därför erbjuder vi flexibla betalningsvillkor, dvs. villkor som är anpassade till din verksamhet. Här är några exempel:  

 • Vill du lösa hela lånet på en gång? Om du exempelvis efter halva låneperioden inser att du kan betala resten av lånet på en gång så kan du göra det utan extra kostnad!  
 • Vill du skjuta upp en betalning? Inga problem! Om du har brist i kassan en månad kan du välja att endast betala räntan när du ska betala fakturan. Och du väljer själv om du vill att låneperioden ska förlängas eller om kapitalbeloppet ska fördelas på återstående månader. 
 • Vill du ändra betalningsdatum? Enkelt! Du kan ändra betalningsdatum för en viss månad eller för hela låneperioden.  

Alla anpassningar av betalningsplanen sker efter bedömning och godkännande av våra kreditrådgivare. Den goda nyheten är att det inte kostar något extra att ändra betalningsplanen och att vi inte har några förseningsavgifter. Tänk dock på att den totala räntekostnaden blir högre om du förlänger låneperioden. 

Kontakta våra kreditrådgivare om du är kund hos oss och vill veta mer om dessa betalningsalternativ. 

Vill du ha ett företagslån från CapitalBox?

Vi har många olika typer av kunder och vi har stor erfarenhet av att ge råd och bistå företag i många olika branscher. Vi hjälper ditt företag med ett företagslån du blir nöjd med.