Skapad den 2021.03.05
Uppdaterad den 2021.03.09

Full fart mellan snövallarna under Arctic Rally i Finland

När vi tidigare i år fick höra att säsongens andra rally-VM skulle köras i Rovaniemi, tvekade vi inte en sekund med att hjälpa till. 

Rovaniemi är kanske mest känt för polarforskningen vid Arktiska centret och temaparken Tomteland, som varje år (när det inte är pandemi förstås) lockar tusentals turister från hela världen som vill uppleva norrsken och det vackra vinterlandskapet.  

I år stod Rovaniemi som värd för en annan stor attraktion: säsongens andra VM-rally, Arctic Rally, som sponsras av CapitalBox. Även om tävlingarna på grund av pandemin genomfördes utan publik har intresset varit enormt.   

Totalt deltog 56 ekipage i tävlingen, varav 13 bilar ställde upp i den tyngsta klassen, WRC. Tävlingen var även öppen för WRC2 och WRC3. 

Sveriges supertalang, nittonåringen Oliver Solberg gjorde debut i WRC-klassen och var på väg mot en topptid i den avslutande sträckan när han fastnade i en snövall nära mål. Till sist blev det ändå en meriterande sjundeplats i totalen. I WRC 3-klassen hade rallycrossvärldsmästarna Johan Kristoffersson och Mattias Ekström en prestigekamp, där Ekström blev femma medan Kristoffersson fick nöja sig med en tiondeplats. 

Vi vill passa på att tacka arrangörerna och alla tävlande för en fantastisk rallyhelg!  

Om du missade TV-sändningarna kan du se höjdpunkterna nedan eller på vår Facebook-sida

 

 

capitalbox_rally_12

 

 

capitalbox_rally_11

 

 

capitalbox_rally_13

 

 

capitalbox_rally_14

 

 

capitalbox_rally_15

 

 

capitalbox_rally_16