Skapad den 2020.10.29
Uppdaterad den 2023.09.07

CapitalBox förvärvar det nederländska låneföretaget Spotcap

CapitalBox, som är en ledande europeisk aktör inom onlinelån till SME-sektorn, meddelar i dag att man förvärvar den nederländska delen av finansbolaget Spotcap Global. Detta som en del av företagets pågående expansion i Europa. Spotcap NL är en av de mest framstående online-lånegivarna på den nederländska marknaden. 

CapitalBox förvärv av Spotcap NL är en viktig milstolpe för företaget som har ambitionen att bli det ledande SME-fintechbolaget i Europa. Förvärvet av det nederländska låneföretaget ökar CapitalBox marknadsnärvaro och ger en ökad tillgång till den nederländska marknaden med drygt 1,1 miljoner små och medelstora företag.  

CapitalBox är i dag marknadsledande på lån till SME-segmentet i sex europeiska länder – Nederländerna, Sverige, Finland, Danmark och Litauen. CapitalBox erbjuder småföretag lån på upp till 350 000 euro i 48 månader. Ansökningar behandlas inom en dag via företagets egna låneplattform.   

Spotcap NL:s befintliga distributionskanaler kommer att ge CapitalBox tillgång till ett nytt segment av lite större företag som ibland nedprioriteras av vanliga banker. CapitalBox får tillgång till Spotcap NL:s marknadskännedom, befintliga nätverk och låneexpertis.  Kombinationen av finansiellt kunnande och innovativ teknik har gjort Spotcap NL till en av de mest etablerade online-lånegivarna på den nederländska marknaden.  

 

Scott Donnelly, vd CapitalBox:  

"Spotcap har byggt upp en intressant verksamhet i Nederländerna. Genom att slå ihop våra kunskaper och team blir vi starkare än någonsin och kan göra ett bättre jobb med att ge lån till små och medelstora företag som vill växa.   

Detta är särskilt viktigt när våra ekonomier nu återgår till det normala och vanliga banker ofta nedprioriterar det mycket viktiga SME-segmentet.  

De mindre företag som vi betjänar utgör verkligen ekonomins ryggrad. Inom EU har 98 procent av alla företag färre än 50 anställda, och dessa företag står för 50 procent av alla jobb. Ju bättre vi kan hjälpa dem med den finansiering de behöver för att lyckas, desto bättre är det för oss alla."