Skapad den 2021.08.16
Uppdaterad den 2022.04.22

CapitalBox blir Finlands friidrottsförbunds huvudsamarbetspartner – olympiska mästare ingår i nytt sponsorkoncept

Finlands Friidrottsförbund och CapitalBox, Nordeuropas ledande digitala finansieringsplattform för små och medelstora företag, har ingått ett fyraårigt samarbetsavtal genom vilket CapitalBox blir Finlands friidrottsförbunds nya huvudsamarbetspartner.

– Det är frågan om en ny slags samarbetsmodell. Finlands friidrottsförbund och CapitalBox har byggt upp ett övergripande multinationellt sponsorkoncept, där friidrotten har utsetts till bolagets strategiska idrottsgren, berättar Jari Töykkä, vd för friidrottsförbundets marknadsföringsbolag Track & Field Finland Oy.

– I det första skedet inleds samarbetet mellan CapitalBox och Finlands friidrottsförbund i Finland. Samtidigt kommer Team CapitalBox, som består av finländska och svenska toppfriidrottare, att användas internationellt inom marknadsföringen även i andra länder.

Team CapitalBox består av OS-guldmedaljören i diskus Daniel Ståhl och OS-guldmedaljören och världsrekordinnehavaren i stavhopp Armand Duplantis från Sverige samt de finska trestegshopparna Kristiina Mäkelä och Senni Salminen. Framöver kommer teamet att kompletteras då sponsorstrategin förankras i andra länder.

– I Finland kommer CapitalBox att medverka på många plan i friidrottsverksamheten och i de tv-sända friidrottstävlingarna samt i  Finnkampen som återvänder till Helsingfors olympiastadion nästa år. Genom samarbetet vill CapitalBox inspirera barn och unga att röra på sig och har som mål att idrottarna i Team CapitalBox skall fungera som utmärkta förebilder för barnen.
 
 

CapitalBox, Nordeuropas ledande digitala finansieringsplattform för små och medelstora företag

CapitalBox finns för närvarande i Finland, Sverige, Danmark, Nederländerna, Litauen och Storbritannien och öppnar nya marknader under kommande år. Företaget erbjuder mångsidiga finansieringslösningar och utvecklar en omfattande plattform för finansiella tjänster till små och medelstora företag i Europa.

Enligt CapitalBox styrelseordförande Scott Donnelly stämmer bolagets värderingar i hög grad överens med dem som råder inom den internationella elitfriidrotten, där enskilda idrottare strävar efter framgång. För att nå så långt det är möjligt behöver de hjälp av professionella team, precis som CapitalBox kundkrets.

– Precis som en idrottare inte låter sig nedslås av en förlust eller skada, utan får motivation att jobba vidare, är det småföretagarnas vilja att klara av både globala pandemier och andra motgångar som uppmuntrar och inspirerar oss i vårt eget arbete, säger Donnelly.

– Vi på CapitalBox hjälper våra kunder genom att erbjuda dem finansiering precis då de behöver den som mest. Vi hoppas att det här samarbetet också stöttar våra kunder att inte ge upp.

Marknadsansvarig Outi Päivinen på CapitalBox är av samma uppfattning.

– Företagare och olympiska friidrottare har visat att allt är möjligt genom stort engagemang och tillräckligt hårt arbete. Dessa idrottare fungerar som aktiva förebilder för både hårt arbetande entreprenörer och för ungdomar och barn för att uppmuntra till en sund livsstil. Vi är glada att kunna stödja denna typ av utveckling i arbetssamhället såväl som i samhället överlag.