Skapad den 2023.03.29
Uppdaterad den 2023.03.29

FIA World Rallycross Championship inleder ett partnerskap med Multitude.

Investera i en hållbar framtid: FIA World Rallycross Championship inleder ett partnerskap med Multitude.

Branschledande fintechleverantör ska visa upp sina tjänster i rallycrossens elit.

 

München, 20 mars 2023 - På väg mot sin tionde tävlingssäsong 2023 har FIA World Rallycross Championship idag annonserat ett partnerskap med den börsnoterade, fullt licensierade fintech Multitude SE..

Genom sina oberoende affärsenheter SweepBank, Ferratum och CapitalBox har Multitude varit aktiva inom rallycrossen i flera år, men detta är det första officiella engagemanget från det entreprenöriella moderbolaget. Multitude grundades i Finland 2005 med ett inledande fokus på Norden och Baltikum och har nu 700 anställda och cirka 400 000 kunder i 19 länder, främst i Europa.

Som en internationell ledande aktör inom fintech-tjänster utnyttjar varumärket sin branschledande expertis, sina verktyg och resurser för att skala upp och utveckla finansiell teknik på ett hållbart sätt. Organisationens oberoende affärsenheter erbjuder digitala lån och mobila banktjänster till konsumenter och små och medelstora företag, med målet att göra finansiering lättillgänglig för alla.

Multitudes framtidsinriktade strategi är en av många synergieffekter som koncernen delar med World RX, som förra året blev den första stora motorsportserien som bytte från förbränningsmotorer till mer miljövänlig eldrift. Samtidigt var Klara Andersson den första kvinnliga föraren som inte bara var den första som deltog i en hel säsong på högsta nivå, utan också den första som fick en pallplats.

Som en del av sitt ESG-åtagande att göra finansiella tjänster snabba, enkla och framför allt miljövänliga har Multitude lovat att minska sina koldioxidutsläpp och sitt fotavtryck innan 2025, samtidigt som man strävar efter att öka jämställdheten mellan könen på ledande positioner inom företaget.

Som en del av det nya avtalet kommer Multitude att dra nytta av branding vid World RX-loppshelgerna, med ytterligare synlighet på podiet och intervjubakgrunder under direktsändningen.

 

Arne Dirks, vd för Rallycross Promoter GmbH, säger:

"Vi har känt Multitude-familjen under en längre tid genom SweepBank, Ferratum och CapitalBox, och att moderbolaget nu kommer in i bilden är ett bevis på det värde som affärsenheterna har fått genom sitt engagemang i World RX. Jorma Jokela (Multitudes vd) är en riktig visionär och den drivande kraften bakom detta partnerskap, och vi är glada över att få arbeta nära en grupp likasinnade människor och riktiga motorsportentusiaster.

 

"Efter att ha inlett diskussionerna stod det omedelbart klart att vi har en ömsesidig förståelse och många gemensamma värderingar. Multitude har en stark meritlista när det gäller att skapa framgångshistorier i sin egen bransch, och vi ser fram emot att gemensamt skriva nästa kapitel och växa tillsammans när World RX inleder den andra säsongen av sin spännande eldrivna era."

 

Jorma Jokela, vd för Multitude, säger:

"World RX och Multitude Group är ett fantastiskt samarbete. Vi båda accelererar hastigheten på våra framgångshistorier genom den senaste tekniken och innovationerna. Dessa helelektriska bilar är till och med snabbare än Formel 1, men gör fortfarande " sina affärer " enkla och gröna, precis som vi gör för finansiella tjänster. Vi är glada över att dela detta gemensamma uppdrag med WRX och vi är därför glada över att arbeta tillsammans för att åstadkomma en förändring i våra branscher."

 

 

Mer information finns på:

Russell Atkins | PR & Communications Manager, FIA World Rallycross Championship

Rallycross Promoter GmbH

Herman-Weinhauser Straße 73 | 81673 Munich | Germany

Phone: +44 7971 748906

E-mail: russell.atkins@fiaworldrallycross.com

Web: www.fiaworldrallycross.com