Skapad den 2020.05.07
Uppdaterad den 2022.04.22

Gratis verktyg och resurser för företagsägare som drabbats av COVID-19

Coronaviruskrisen har haft en enorm påverkan på småföretag. Från förlust av inkomst till att behöva jobba hemifrån, har företag snabbt behövt anpassa sig efter förändringarna som orsakats av den rådande cononavirus pandemin.  

För att hjälpa dem att anpassa sig, har fler och fler företag erbjudit sina produkter gratis för att hjälpa små och medelstora företag att hålla igång under dessa förvirrande tider. 

Konferens verktyg 

Google: Erbjuder premiumversionen av sitt videochatt verktyg för arbetsplatser helt gratis fram till Juli 2020. Målet är att kunna hjälpa företag och skolor som tvingas arbeta hemifrån på grund av coronaviruset.  

Funktioner inkluderar att kunna ha upp till 250 deltagare i varje samtal, live streaming för upp till 100 000 tittare inom samma domän, samt möjligheten att spela in möten och spara dem på Google Drive.  

Adobe: Erbjuder Adobe Connect, en plattform för onlinekonferenser och möten med upp till 25 deltagare. Företag och privatpersoner kan använda verktyget gratis fram till 1 juli 2020. 

Cisco: Erbjuder gratis 90-dagars licenser med obegränsad användning av Webex. Detta tillåter ditt företag att hålla i videokonferenser, onlinemöten, skärmdelning och webinarier.  

Jamm: Erbjuder sitt vektyg för röst- och videosamarbeten till arbetslag som jobbar hemifrån helt gratis i 4 månader. 

Zoho Remotely: Erbjuder sin webb- och mobilapp gratis till ägare av småföretag fram till juli 2020. Den tillåter arbetslag att kommunicera, samarbeta och vara produktiva.  

BlueJeans: Erbjuder gratis tillgång till deras tjänst för videokonferenser till icke-statliga organisationer i 90-dagar. 

 

Arbete hemifrån 

Align Technologies har gjort sin mjukvara Huddle Tools tillgänglig helt gratis till småföretag för att hjälpa arbetslag att förbättra kommunikationsflödet och hantera uppdateringar och uppgifter under coronakrisen.  

Atlassian, som erbjuder verktyg för produktivitet och samarbete, erbjuder sina molnbaserade produkter utan kostnad till småföretag med arbetslag av upp till 10 personer. 

Microsoft: Erbjuder en gratis 6-månaders demo av Office 365 E1, vilket inkluderar Microsoft Teams. 

Evernote: Erbjuder gratis registrering och tillgång till Evernote basic. Anteckna, planera och klistra in vad som helst från webben. Med Evernote kan du lagra och dela information snabbt och säkert. 

 

Navigera online 

Shopify: Erbjuder en förlängd 90-dagars demo till nya kunder. Kunder som för nuvarande har en 14-dagars demo kan förlänga den utan kostnad till 90 dagar. 

Workplace: Facebook’s VD Mark Zuckerberg meddelade den 18 mars att en av betalversionerna för verksamhetens sociala nätverk, Workplace, kommer att erbjudas gratis till statliga organisationer och räddningstjänster under 12 månader. 

 

Inlärning 

LinkedIn erbjuder 16 kostnadsfria LinkedIn Learning kurser, med bland annat tips på hur man håller produktiviteten uppe, bygger relationer när man inte träffas ansikte mot ansikte, använder virtuella mötesverktyg och balanserar familj- och arbetsliv på ett hälsosamt vis. 

Codeacademy: Erbjuder 10 000 gratis stipendier för Codeacademy Pro till högstadie- och gymnasieelever världen över under resten av skolåret. 

 

 

Marknadsföring 

Omniconvert, plattformen för A/B tester, skräddarsydda webbplatser, overlays och avancerad segmentation, erbjuder 5 miljoner euro i krediter på Omniconvert. 

Hootsuite, erbjuder gratis tillgång till den professionella planen på sin plattform för social media management fram till 1 juli 2020. 

Moz, erbjuder gratis tillgång till mer än ett dussin av Moz Academy kurser fram till 31 maj 2020, med ämnen som ‘’keyword reaserch’’ till ‘’backlink basics’’, med mer.  

 

Andra tjänster 

WeTransfer, har öppnat sitt samarbetsverktyg för presentationer, Paste Pro, för gratis användning i 3 månader för nya arbetslag som registrerar sig på plattformen. 

Headspace: erbjuder gratis meditationer som du kan lyssna på när som helst, var som helst.