Skapad den 2021.11.26
Uppdaterad den 2021.12.01

CapitalBox lanserar ny tjänst i Sverige: Företagskredit för småföretagare

CapitalBox vision är att hjälpa mindre företag och frilansare att förverkliga sin fulla potential. Därför lanserar vi inom kort en ny och flexibel finansieringstjänst: företagskredit för småföretagare.

En företagskredit är ett praktiskt sätt att täcka tillfälliga utgifter och jämna ut dalar och toppar i likviditeten. Krediten kan användas fritt efter behov och du kan betala av den i din egen takt. Med en företagskredit har du alltid har tillgång till pengar när du behöver dem som mest.

 

Digital process

Ansökningsprocessen sker online och tar bara några minuter. Vi svarar direkt och vanligtvis får du tillgång till krediten inom 24 timmar.

Med en företagskredit får du snabbt tillgång till pengar utan att behöva ta ett större företagslån. Företagskrediten fungerar på liknande sätt som ett kreditkort och kan till exempel användas till att täcka aktuella utgifter för varuinköp, extra personal, inköp av utrustning m.m.

 

Fördelar med CapitalBox företagskredit

Den största fördelen med en företagskredit är flexibiliteten. En företagskredit är ett beviljat lån som du kan använda fritt när du behöver pengar – du kan ta ut pengar när som helst och väljer själv storleken på beloppet (upp till kreditgränsen). Om du inte använder företagskrediten så behöver du varken göra någon avbetalning eller betala någon ränta. En annan viktig fördel är att du kan betala av krediten i din egen takt. Med andra ord kan du anpassa storleken på avbetalningarna till hur mycket pengar du kan avvara för tillfället, beroende på företagets budget och kassaflöde.

 

Vad kostar en företagskredit?

Med en företagskredit hos CapitalBox betalar du endast ränta på den del av krediten som du använder, inte på hela det beviljade beloppet. Inga övriga avgifter tillkommer. Prissättningen är individuell och baseras på företagets kreditbetyg efter sedvanlig kreditprövning. 

 

Företagslån eller företagskredit, vad ska jag välja?

En företagskredit är ett praktiskt sätt att täcka tillfälliga utgifter. Många företag använder en företagskredit när de behöver:

 • betala mindre fakturor snabbt
 • hantera tillfällig likviditetsbrist
 • fylla på lagret
 • rekrytera extra personal, köpa in utrustning, etc.

Ett företagslån är ett lämpligt alternativ om du planerar att göra en större investering. Det kan till exempel handla om att du vill:

 • utöka produktsortimentet
 • renovera eller bygga om lokalerna
 • öppna ett nytt kontor
 • starta upp verksamhet på nya marknader
 • genomföra en större marknadsföringskampanj
 • köpa ett företag
 • köpa in dyr utrustning

Du är alltid välkommen att tala med någon av våra lånerådgivare om du är osäker på vilken typ av lån du ska välja – företagskredit eller företagslån.

 

Rekommenderad läsning. Mer information om våra lånetjänster hittar du på följande sidor: