Skapad den 2018.07.03
Uppdaterad den 2022.03.25

Låna för att bygga - företagslån för byggföretag

Alla företag har sina individuella utmaningar beroende på branschens art. Byggindustrin präglas av hög- och lågsäsonger - trots stor efterfrågan. Processen från projektering till betalning för utförda tjänster kan vara lång och varje nytt projekt kräver sannolikt stora investeringar i förskott. Dessutom är det troligt att du behöver anställa personal och köpa eller hyra maskiner och utrustning.  

Driver du ett mindre byggföretag, kan variationen på projekt vara stor vilket gör det svårt att projektera rätt vad gäller personalstyrka  i förväg. Utmaningar är dock det som driver dig som entrepreneur, om du ska vara ärlig. Att lösa problem är din styrka. Rätt finansiering kan hjälpa dig att hantera utmanande situationer. Ett företagslån för småföretag hjälpa din byggverksamhet att vara stabil under hela året och ge dig kraft att fortsätta jobba på nya projekt.  

  

När bör du överväga ett företagslån för ditt byggföretag  

Ta dig an större projekt  

Du vill inte bli tvingad att avstå spännande och lukrativa projekt för att ditt företag inte har tillräckligt med rörelsekapital för att täcka projektets förskottskostnader. Gör du en långsiktig och väl genomtänkt prognos där du ser möjligheter att skörda i framtiden, kan ett kortfristigt företagslån vara ett rätt beslut att ta för att täcka upp kostnader för större utgifter och sprida ut dem över mindre avbetalningar - bara du har finansieringsplanen färdigställd på ett konkret sätt som går att följa. Att kliva upp ett trappsteg och anta större utmaningar kräver fokus och engagemang och slipper du bekymra dig om finansieringen utan kan jobba ostört, är det guld värt. 

Finansiera utrustning  

Rätt utrustning är kvalitativ, väl anpassad för ändamålet och bidrar till att arbetet kan utföras snabbare. Att hyra utrustning kan vara ett alternativ i början, men i takt med att ditt företag växer kommer du att behöva investera i alltmer avancerade verktyg och maskiner. Ett företagslån kan vara ett klokt alternativ för att kunna hantera och betala stora utgifter som blir omedelbara i början av ett byggprojekt men som kan återbetalas när projektet är avslutats. 

Vi bygger broar 

Här på CapitalBox förstår vi ditt företag. Vi grundade CapitalBox för att du och andra företagare ska få tag på rörelsekapital till ditt företag när du behöver det. Vi vill att du ska lyckas, för då lyckas vi! CapitalBox erbjuder snabba, enkla lån på upp till 3 500 000 kr till byggfirmor – utan krav på säkerhet. Vi är stolta över våra snabba, effektiva och flexibla företagslån eftersom vi har hjälpt tusentals nöjda kunder på ett sätt som passar just deras specifika företagsidé. 

Vi inser att tid är pengar och det är därför det bara tar fem minuter att fylla i en låneansökan. Normalt tar en ansökan bara en dag att godkännas och du får pengarna du behöver inom en arbetsdag.  

Bygg upp ditt företag med CapitalBox.

 

Ansök nu!