Skapad den 2020.05.26
Uppdaterad den 2022.04.14

Företagslån för småföretag

Många företag, stora som små, förlitar sig på företagslån för att öka tillväxten eller finansiera andra företagsplaner, så som inköp av utrustning, fylla lagret eller andra dagliga företagsaktiviteter. Småföretag har tillgång till många alternativ idag, framförallt de som är villiga att se bortom traditionella källor för företagslån. 

Det som en gång var känt som ett ‘’alternativ’’ anses nu vara det vanliga tillvägagångssättet, ibland är dessa alternativ det första valet för småföretagare som, precis som du, letar efter ett lån för småföretag.  

 

Traditonella företagslån

Lokala banker har under många år varit det första stället dit de flesta företagsägare vänder sig för att ta ut företagslån. Banker har varit just det första valet för företagare eftersom det är där de har sitt företagskonto, kanske även ett sparkonto och ett kreditkonto. Men tyvärr är det inte ovanligt att, trots att företaget går med vinst, kan banken inte erbjuda ett lån. 

Banken kanske letar efter  väldigt specifika företagsprofiler, men genom ett statligt garanterat lån kan det bli lite enklare för småföretag att kvalificera sig för finansiering från banken. 

Banker letar oftast efter företag med höga vinster vid bokslutet, flera företagssamma år i rad, säkerheter för att täcka lånet, väldigt bra personliga kreditupplysningar för företagsägaren, och väljer ofta att finansiera företag som ansöker om lån av högre summor. En företagsägare som möter dessa villkor kommer troligtvis att få ett företagslån på en lokal bank om ett traditionellt banklån är det som verkar bäst för deras företag. 

 

Snabba godkännanden och pengar på ditt konto inom 24 till 48 timmar 

CaptialBox tittar vi på ditt företag annorlunda än många banker gör. Våra företagslån är i många fall ett bra alternativ till traditionella banklån.  

Vi överväger flera datakällor för att utvärdera kreditvärdet av ditt företag. Förutom personlig kreditupplysning och företagets kreditprofil, tittar vi på ditt kassaflöde, årliga intäkter och annan information för att utvärdera om vi kan erbjuda ditt företag ett lån. 

Genom att se på företag på detta sätt kan vi erbjuda företagslån oftare än en lokal bank - och din lånansökan kan, i de flesta fall, bli godkänd inom samma dag och du får tillgång till pengarna inom bara 24 timmar. 

 

ANSÖK NU