Skapad den 2021.09.27
Uppdaterad den 2022.05.04

Fördelar med företagslån

Behöver ditt företag lån - vilka fördelar finns det?

När din verksamhet eller ditt företag behöver lån finns det många anledningar till varför det kan vara aktuellt. Ditt företag är kanske nystartat och behöver kapital, eller så har ni varit igång ett tag, men har inte fått riktig snurr på affärerna. Glöm bara inte att det är viktigt att se hur ränta och företagslån påverkar företagets löpande utgifter.

Att låna pengar till egna företaget kan i många fall vara räddningen när det är tufft. Det finns många olika låneformer, där alla företagslån är utformade så att du i egenskap av egenföretagare kan få loss pengar för att sköta verksamheten. Vissa gånger kan en företagskredit vara lösningen. Vi ger dig friheten att använda pengarna till det du behöver när du behöver det.

 

Full kontroll över pengarna du lånar

Det finns många fördelar med att ta lån till företag. Att få in mer kapital i företaget möjliggör inte bara att betala utgifter, utan du kan också att satsa på nya produkter eller tjänster i företaget. Det innebär att du kan expandera din verksamhet eller göra investeringar som på sikt ökar dina intäkter. Vi är säkra på att vi kan erbjuda dig det bästa företagslånet.

Beroende på storlek på lånet, kan det bli billigare om du kan betala av lånet snabbt. Det finns en del långivare som tillåter att lån för företag betalas av i förtid, men inte alla gör det. När du lånar av oss har du alltid möjlighet att betala tillbaka lånet i förtid. Det är något som alltid lönar sig i längden.

 

Lättillgängliga resurser

När du ska ta företagslån är det viktigt att skilja på vad företaget behöver för att växa och tjäna pengar från det som är onödiga utgifter. Det är alltså ett sätt att få ökat kassaflöde och större arbetsutrymme med pengarna. Det innebär att du kan investera i din affärsidé växa med de lånade pengarna och de intäkter du får in.

Se däremot alltid till att ha en detaljerad affärsplan med kalkyler för utgifter och realistiska intäkter. Det ger nämligen oss tryggheten av att du har full koll på ditt företag och dess framtid. Vi är experter på företagslån småföretag och svenska företagslån. Du kommer se att vi på Capitalbox toppar de flesta erbjudanden på marknaden.

 

Företagslån utan säkerhet

Företagslån utan säkerhet är en typ av företagskredit med många fördelar. Det är bland annat mycket tryggare att inte behöva ställa maskiner, inventarier eller lokaler som pant för ett lån, eftersom det fortfarande låter dig behålla kontrollen över företaget. Det vi då ofta ber om istället, är en personlig borgen, där du personligen åtar dig att betala av lånet om företaget inte kan.

Ett företagslån kan också vara ett bra alternativ när du ska göra en mer långsiktig investering eller en renovering. Du kan så klart också få ett företagslån beviljat med säkerhet. Ett lån med säkerhet skulle givetvis vara tryggare för oss, men det skulle samtidigt innebära att du kan förlora kontrollen över företaget. Det är vi inte intresserade av.

 

Vi har olika storlekar på våra företagslån

Nu för tiden är det möjligt att låna stora summor pengar, i vårt fall upp till 3 500 000 kronor vilket i många fall är precis vad som behövs till större projekt eller renoveringar. När det kommer till lån företag kan behöva ta, handlar det nämligen inte om några tiotusentals kronor, utan behovet är oftast mycket större än så.

 

Viktigt att tänka på innan du tar ett företagslån

När du tar ett företagslån utan säkerhet, behöver ofta en eller flera gå i personlig borgen för lånet, oavsett vilken finansiering ditt företag än kan behöva. Därför är det viktigt att ha en genomarbetad plan för hur lånet ska kunna betalas tillbaka. Den förväntade avkastningen för investeringen kan till exempel dra ut på tiden.

Läs mer om hur du väljer det bästa företagslånet för dina affärsbehov.

 

Jämför olika företagslån

Ett företagslån utan säkerhet är ett bra alternativ när ditt företag är litet och har små tillgångar. Det krävs inga tillgångar och handläggningstiden är snabbare och dessutom är det oftast lägre eller rentav ingen uppläggningsavgift. Däremot blir totalkostnaden ibland högre, eftersom det alltid innebär en större risk för oss som långivare att låna ut pengar.

Du behöver tänka på att låna pengar till företag alltid är mer kostsamt än att själv spara ihop kapitalet, men ibland kan oförutsedda händelser dyka upp och då kan ett tillfälligt lån från oss vara precis det som räddar dig när du snabbt behöver en ekonomisk förstärkning. Vi finns här för att hjälpa dig att komma över krönet.

 

Vi erbjuder företag lån som ger luft under vingarna

Att kunna låna pengar när företag behöver, innebär för det första en enorm frihet. Ett bra lån med goda villkor kan ge dig den där extra skjutsen att orka driva ditt företag vidare framåt. För det andra innebär det ett ansvar, du kan bli personligt ansvarig för att betala tillbaka. När du nu vägt alla för- och nackdelar återstår bara att ansöka om själva lånet.