Skapad den 2018.05.31
Uppdaterad den 2022.03.25

Företagslån till Tandläkarmottagningar

Ryktet är allt när det kommer till att driva en tandläkarmottagning, tillsammans med att erbjuda det senaste inom tandläkarteknologi och den bästa patientupplevelsen som möjligt i en ren, säker och hygienisk miljö. Att underhålla och investera i ny utrustning samt anställa de bästa tandläkarna, tandhygienisterna och kirurgerna, är viktigt för att kunna erbjuda tandvård av högsta kvalitet som dina kunder förväntar sig från ditt företag.  

Även de mest framgångsrika tandläkarmottagningarna kan få problem då de går igenom hög- och lågsäsonger. För att täcka kostnader för reparationer av utrustning- eller i väntan på återbetalningar från försäkringsbolag för de tjänster du utfört - kan det behövas ett tillskott av kapital. Rätt finansiering kan hjälpa dig att hantera dessa och liknande situationer. För att jämna ut kassaflöden, köpa ny utrustning eller betala förskott på varor eller utrustning, kan du använda en företagskredit eller ett korttidslån. Det är ett alternativ för småföretag och ett sådant lån kan hjälpa din tandläkarmottagning. 

  

När bör du överväga ett företagslån för din tandläkarmottagning?  

Starta en mottagning 

Du behöver kapital för att starta en tandläkarmottagning. Vare sig det är din första klinik eller om du vill utöka med fler kliniker, är ett företagslån ett alternativ du kan överväga. Du har möjlighet att skaffa utrustning, boka upp patienter och snabbt sätta igång din verksamhet. När det gäller just tandläkarmottagningar, finns det många exempel på bra och välfungerande kliniker du kan besöka för inspiration eller så har du kanske en eller flera kollegor som kan hjälpa dig med vad du behöver i form av storlek på lokaler, utrustning och digitala hjälpmedel. Huvudsaken du har en plan, en nedskriven affärsplan och en klar idé vad du vill åstadkomma med din mottagning. 

Utökande av din mottagning  

Bortsett från högkvalitativ medicinsk vård, vill patienterna även ha bekvämlighet. De vill ha nära till din mottagning, känna sig välkomnade och ha det bekvämt i väntrummet och få känslan av att vara speciella. Att utöka kan innebära en investering i nya tjänster som dina patienter kan tänkas behöva. Du kanske vill öppna en ny mottagning på en annan plats för att göra dina tjänster tillgängliga i flera samhällen. Oavsett om det är för att köpa utrustning för nya tjänster, hyra ett större kontor för din klinik eller förvärva en annan mottagning, kan ett kortfristigt företagslån vara ett bra val för att täcka förskottsbetalningar för dessa stora utgifter.  

Finansiering av varor och utrustning  

Dagliga tjänster,  såsom rotfyllningar, kariesreparationer eller röntgenbilder, kräver utrustning och läkemedel och kan snabbt bli dyrt när du fyller på lagret. Samtidigt blir operationslampor, röntgenmaskiner och annan större utrustning märkbara utgifter för tandläkarmottagningar av alla storlekar. Ett kortfristigt företagslån kan vara en bra lösning för att täcka förskottsbetalningar som dessa.  

Hantering av säsonger  

En del patienter (kanske de flesta) använder sjukförsäkringar för att täcka kostnaderna för behandlingar och vård. Att vänta på att försäkringsbolagen ska betala dig kan skapa ett ojämnt kassaflöde. Snabb tillgång till extra finansiering kan hjälpa till att jämna ut tillfälliga svackor i inkomsten och för att försäkra att ditt företag förblir stabilt under hela året. Stabilitet är underskattat! Skatteinbetalningar, moms, löner, hyra, mm. är regelbundna utgifter som inte låter vänta på sig. Försenade inbetalningar kan kosta dig dyrt och påverka din kreditvärdighet.  

Anställa rätt kompetens 

Tandläkaren är viktig, men likaså är teamet! Runt en tandläkare finns tandsköterskor, tandhygienister, administratörer, revisorer, styrelsemedlemmar, mm. Utan dessa kompetenser, blir arbetet övermäktigt och antalet patienter som kan hanteras krymper. Ett företagslån kan hjälpa dig att utöka din personalstyrka eller hyra in rätt kompetens. 

 

Något att le åt 

Att ha tillräckligt med rörelsekapital för att kunna betala för allt kan vara problematiskt för de flesta små och medelstora företagen. Vi grundade CapitalBox så att du ska kunna få lån till ditt företag precis när du behöver det. Du kan lita på CapitalBox när det gäller smarta, snabba och okomplicerade företagslån för din tandläkarmottagning. 

CapitalBox erbjuder snabba, enkla lån på upp till en miljon kronor till tandläkarmottagningar precis som din – utan krav på säkerhet. Vår ansökan tar mindre än fem minuter att fylla i och du kan få tillgång till de pengar du behöver inom en arbetsdag. 

Med CapitalBox, har du en till anledning att le.