Skapad den 2019.08.31
Uppdaterad den 2022.04.22

Gratisverktyg och resurser för entreprenörer

De första åren som entreprenör är alltid en utmaning. Men en positiv sak är att det finns mängder av bra, innovativa och kostnadsfria verktyg till hjälp. Men det kan vara svårt att hitta dem – internet är fullt av reklam och förslag på saker du måste betala för. Merparten av din budget har du antagligen redan öronmärkt för finansieringsidéer kring hur du skapar tillväxt i ditt företag. Därför började vi söka efter de mest användbara och kostnadsfria verktygen och resurserna för entreprenörer.

Här är de verktyg som platsade på vår lista:

Lära dig nya saker och få ditt företag att växa

Coursera 

Du har antagligen redan hört talas om Coursera, men vi tycker att de ska vara med på listan. Gratiskurser online från över 80 av de bästa universiteten och organisationerna.

Grow with Google 

Grow with Google erbjuder gratis utbildning och verktyg för att utveckla dina kunskaper och förmågor, din karriär eller ditt företag som en entreprenör. Detta kan vara en fantastisk resurs för att bättre förstå den digitala marknaden eller en utbildning i hur du kan expandera internationellt.

Google Trends

Google Trends analyserar hur populära de mest sökta frågorna på Google Search är i olika regioner och på olika språk. Webbsidan använder grafer för att jämföra sökvolymen på olika frågor över tid för att hjälpa dig att berätta fantastiska berättelser om dina produkter eller tjänster. 

Google for Startups

Google for Startups sammanställer en lista med väldigt användbara verktyg och bästa praxis som sätter entreprenörer på rätt kurs.

Meetup

Meetup är en tjänst som används för att organisera grupper online som sedan arrangerar evenemang där människor med liknande intressen träffas i verkliga livet. Kolla efter grupper i ditt område och se om det finns möjligheter att träffa andra entreprenörer för att diskutera strategier och dela med dig av framgångshistorier.

Medium

Medium är en publiceringsplattform online, en plats där ord är viktiga och läsare kan dra lärdomar från världens mest insiktsfulla författare, tänkare och historieberättare för att lära sig mer om deras framgångar och hur de hanterar utmaningar.

Fokusera på det som är viktigt när du driver ditt företag

Cold Turkey 

Undvik att bli distraherad genom att temporärt blockera distraherande webbsidor.

Trello

Trello är ett fantastiskt verktyg för projekthantering och uppgiftshantering. De använder visuella tavlor som är flexibla, delbara och låter dig lägga till massor av information på varje kort.  

Gratisverktyg för att förbättra din marknadsföring

MailChimp

Deras gratisplan är speciellt utformad för nya företag som vill nå en större publik genom e-postkampanjer. MailChimp kommer med allt du behöver för att börja din marknadsföring. Gratisplanen inkluderar upp till 2000 kontakter och 10000 utskick per månad, men en daglig gräns på 2000.

Google My Business

Med denna tjänst kan du skapa och administrera en företagsprofil på Google My Business helt gratis. Det kommer hjälp dig att nå ut till och samarbeta med kunder på Google Search och Maps. 

Facebook for Business

Facebook for Business ger dig de senaste nyheterna, tips och bästa praxis för att hjälpa dig att nå dina företagsmål.

Canva

Med det här gratisverktyget kan du och ditt team skapa vackra designer. De har en väldigt enkel drag-och-släpp-funktion och layouter för att designa, dela och skriva ut företagskort, loggor och presentationer.

Pixlr

Pixlr erbjuder ett väldigt praktisk gratis fotoredigeringsprogram online. Du kan också lägga till effekter, filter, overlays och en mängd andra expertverktyg som gör att dina foton står ut.

Vi vill gärna få feedback om vilka gratisverktyg som hjälpt dig mest och hur du har kunnat använda dem på ett bra sätt. Dela gärna dina tankar och idéer genom att skicka ett mail till oss på: support@capitalbox.se
 

Ansök om ett företagslån redan idag!