Skapad den 2020.05.26
Uppdaterad den 2022.03.25

Bilverkstäder

Att driva en bilverkstad kan ofta innebära många förskottskostnader, så som att beställa reservdelar, ersätta gammal utrustning för att öka effektiviteten eller möta lagliga krav, eller helt enkelt köpa ny utrustning för att utöka de tjänster som ni erbjuder. 

Precis som bilar påverkas av vädret, påverkas även mängen av arbete som du kan förvänta dig genom året. Att vänta på försäkringsföretag att återbetala dig för ditt arbete gör det inte heller enklare. 

Rätt finansiering kan hjälpa dig att hantera dessa situationer. För att jämna ut kassaflöden, köpa ny utrustning, eller betala för ersättningsdelar i förskott, kan du välja en företagskredit eller ett korttidslån. Det är så ett företagslån för småföretagare kan hjälpa din bilverkstad.

 

När bör du överväga ett företagslån för din bilverkstad 

Finansiering av utrustning och reparationer 

Inköp av luftkompressorer, lackeringsspray och härdande lampor, och all annan specialutrustning som är essentiellt för ditt arbete, blir snabbt till en dyr affär. Ett kortfristigt företagslån kan passa bra för att täcka upp förskottskostnader för större utgifter som dessa. 

Inköp av varor 

Att beställa reservdelar eller andra varor kan bli dyrt, och frånvaron av rörelsekapital kan ibland även göra att du inte kan hjälpa en kund. Genom att använda ett korttidslån kan du sprida ut kostnader för varubeställningar, ofta kan du även få rabatter och erbjudanden om du köper större mängder i förskott. 

Hantering av säsonger 

Ett stadigt flöde av kunder är det bästa, men det fungerar inte alltid så. Ena månaden kan din verkstad inte ta emot alla kunder, medan nästa månad har du inte tillräckligt med kunder för att fylla dagen. Det är en oundviklig del av företagande som du kan förbereda dig för. Snabb tillgång till extra finansiering kan hjälpa dig att hantera säsonger och försäkra att ditt företag förblir stabilt under hela året.