Skapad den 2018.05.31
Uppdaterad den 2022.03.25

Företagslån för kassaflödet

Företagslån för entreprenörer

För entreprenörer som driver små eller medelstora företag är kassaflödet en av de största utmaningarna. Det krävs helt enkelt ett positivt kassaflöde för att kunna generera inkomst.

Om det kommer in mer pengar än vad du lägger ut har du ett så kallat "positivt kassaflöde”. Det är dock vanligt för många små och medelstora företag att hamna i en situation där de lägger ut mer pengar än det kommer in.

Rassel i kassan

Vare sig det handlar om att betala ut löner, betala leverantörer eller hantera oförutsedda utgifter, så finns det inget som kan slå kontanter. 

Positivt kassaflöde innebär att du kan betala dina anställda och leverantörer varje månad. Det spelar ingen roll vilka försäljningsmål du har satt upp, om du inte har pengar att betala dina kostnader just nu. 

Det krävs pengar om man vill tjäna pengar

Även om kassaflöde är väldigt viktigt för ditt företag, så är tillväxt minst lika viktigt. Och när det gäller företagets tillväxt så är tillväxthastigheten väldigt viktig. Om du inte har tillräckligt med pengar för att klara av företagets tillväxt, så kommer du att ha problem med att hantera efterfrågan och driva företaget framåt. 

Det är därför som vi rekommenderar att skynda långsamt. Företagets tillväxt kan bli en påfrestning för ditt kassaflöde. När ditt företag expanderar kommer du sannolikt att göra större investeringar som t.ex. anställa ny personal och flytta till större lokaler, något som innebär stora utgifter innan du kan förvänta dig några inkomster.

 

Få kassan att flöda

CapitalBox kan du alltid räkna med hjälp när det gäller ditt företag. Entreprenörer kan alltid vända sig till CapitalBox< om de behöver smarta, snabba och okomplicerade företagslån. Vi erbjuder snabba och enkla lån på upp till 3.5 miljon kronor – utan krav på säkerhet. Vår ansökan tar mindre än fem minuter att fylla i och normalt godkänns lånet inom en dag. Du får tillgång till de pengar du behöver inom en arbetsdag. 

Se vad en av våra nöjda kunder hade att säga:

“Mitt företag har ansökt om företagslån ett antal gånger. Vi har alltid fått ett trevligt och hjälpsamt bemötande. Låneprocessen har också alltid varit enkel och lättförståelig. Låneavgifter och räntor har varit rimliga och de har alltid varit beredda att förhandla. Det är alltid samma person som hanterar mina frågor gällande företagslån och denne har varit till stor hjälp när frågor eller problem har uppstått.”

– Anonym, Sverige