Skapad den 2021.01.04
Uppdaterad den 2022.04.19

Varför ska jag ansöka om ett företagslån?

Covid-19 har kraftigt påskyndat digitaliseringen i samhället. Trenden märks tydligt på skolor, myndigheter och företag av alla storlekar. Alla försöker hitta enkla och smarta digitala lösningar och anpassa sig till det ”nya normala”.

Det är ett känt faktum att det enklaste sättet för entreprenörer att hitta finansiering är att ta ett företagslån. Det har inte minst Fintech-bolagen tagit fasta på. Genom att fokusera på kundernas behov och investera i tekniska lösningar har de på kort tid lyckats attrahera mängder av nya företagskunder. Bankerna försöker självklart hänga med i utvecklingen, men få av dem klarar av att hålla jämna steg med dessa innovativa bolag.

 

Fördelar med att ansöka om ett företagslån onlineid="heading_63920201d3583"> 

För mindre företag som snabbt behöver få tillgång till extra rörelsekapital kan ett företagslån vara en bra lösning. Lånen erbjuds till konkurrenskraftiga räntor och utan krav på säkerhet.  

Att ansöka om ett företagslån på nätet är extremt smidigt och har många fördelar: 

 • Enkel och snabb utbetalning, vanligtvis inom 24 timmar. Perfekt när du behöver extra kapital snabbt. 
 • Enkla och tydliga villkor med en fast avbetalning på företagslånet varje månad. 
 • Inga krav på säkerhet från företaget, endast personlig borgen.  
 • Enkelt att ansöka. 
 • Inget pappersarbete och inga tidsödande möten med banken. 
 • Skräddarsydda finansieringslösningar som är anpassade till företagets behov. 
 • Vissa långivare, som vi på CapitalBox, tar inte ut någon avgift om du vill lösa lånet i förtid. Vi har heller inga förseningsavgifter, men om lånetiden förlängs ökar den totala räntekostnaden. 

 

I vilka situationer kan det vara lämpligt att ansöka om ett företagslån? 

Här är några exempel på situationer då det kan vara lämpligt att ansöka om ett företagslån

 

När du vill expandera verksamheten 

Att ta ett företagslån kan vara ett bra alternativ om du funderar på att expandera verksamheten, t.ex. genom att öppna fler butiker eller kontor, utöka produktsortimentet, anställa fler medarbetare etc. Att expandera en verksamhet är också vägen till framgång, så tänk stort! 

 

När du behöver köpa in ny utrustning 

Att ha rätt utrustning, verktyg och hjälpmedel är a och o för produktiviteten och lönsamheten. Om du behöver köpa in ny utrustning eller andra verktyg till företaget kan ett företagslån vara en bra lösning.

 

När du behöver fylla på lagren 

Om du jobbar i en bransch där försäljningen varierar efter säsong och behöver fylla på lagren inför en viss period kan det hända att du behöver ha tillgång till extra kapital. I så fall kan det vara lämpligt att ansöka om ett företagslån.  

Det här var bara några exempel på situationer då ett företagslån kan vara en bra lösning. Men oavsett vilka behov du har och vilken typ av verksamhet du bedriver bör du alltid ha lönsamhet och tillväxt i fokus när du lånar pengar. 

 

CapitalBox – din partner för finansiering 

Vi anser att det ska vara smidigt att ansöka om ett lån. Du kan inte alltid förutse vad som kommer i din väg. Ibland går en maskin plötsligt sönder och ibland behöver man snabbt hitta en lösning för hur en faktura ska kunna betalas. Så ser verkligheten ut för de flesta företagare. Därför har vi utformat ett lån som är anpassat efter våra kunders behov. Hos oss kan du låna från 20 000 kr till 3.5 miljoner kr så att du kan ge ditt företag en knuff framåt när det behövs.   

 

Fördelar med vårt företagslån: 

 • Inget krav på säkerhet 
 • Enkel ansökan, inget pappersarbete och inga möten 
 • Du får svar snabbt och om din ansökan beviljas kan du i vissa fall ha pengarna på kontot samma dag  
 • Enkla och tydliga lånevillkor  

Finansiera ditt företags nästa steg mot tillväxt. Ansök om ett företagslån!