Skapad den 2019.05.17
Uppdaterad den 2022.04.22

Två anledningar till att små och medelstora företagare avskyr att låna pengar hos banken

Små och medelstora företag är ryggraden i Europas ekonomi. De utgör över 99 procent av företagen i EU, de skapar två av tre anställningar och står för 57 procent av allt mervärde. Samtidigt har de svårt att få tag på rörelsekapital och anger detta problem som en av de tuffaste utmaningarna som små och medelstora företagare konfronteras med dagligen. 

Företagslån och krediter är fortfarande en av de vanligaste källorna till företagsfinansiering bland små och medelstora företag i EU. Många företag får dock avslag av traditionella banker eller så uppfyller inte låneerbjudandet företagarens förväntningar när det gäller storlek eller villkor. Nästan 20 procent av de små och medelstora företagen misslyckades med att få ut de banklån de hade planerat för under 2018. 

Generellt identifierar små och medelstora företag två viktiga områden där traditionella finansinstitut är ohjälpsamma:

 

1. Banker tycker egentligen inte om företag som är mindre än 3 år gamla

En bank kan ge avslag på en ansökan om ett mindre företagslån eftersom företaget är för nytt i relation till sina behov på grund av bristen på affärskredit eller låg personlig kredit. Säkerheter kan också krävas, vilket i detta skede av verksamheten är nästan omöjligt att ha byggt upp.

 

2. Tid som slösas bort på att bevisa företagets kreditvärdighet

Ansöknings- och granskningsprocesserna kan ta lång tid, och tillsammans med alla papper som måste fyllas i för att visa kreditvärdighet kan det innebära att företaget tvingas lägga sina planer på is. De flesta småföretagare kräver snabba företagslån för att kunna finansiera projekt som kan ge konkurrensfördelar om de implementeras.

Alla företagare vet att problem med finansieringen på ett tidigt stadium kan påverka företagets framgång längre fram. Kapital i detta läge är väldigt viktigt för alla företagare oavsett om det handlar om att anställa eller utbilda personal, fylla på lagren, utveckla nya produkter eller helt enkelt ha tillgång till rörelsekapital under lågsäsong.

Företagslån behöver vara flexibla vilket är skälet till att CapitalBox har som mål att göra det som vanliga banker inte kan – röra sig i ditt företags hastighet.

Vi är föregångare inom finansteknik och vi är stolta över våra produkter som ger dig viktiga fördelar som t.ex.:

  • Ansökan på 5 minuter 
  • Personlig service
  • Snabba svarstider
  • Omedelbar tillgång till pengar
  • Transparent amorteringsplan

Så nu vet du att du kan välja – du behöver inte kämpa på ensam. Vi tror på ditt företag.

Om du känner att du har svårt att få dina behov tillgodosedda, se vad vi har att erbjuda genom att skicka in din ansökan här. Vi kontaktar dig inom kort.

Vi hoppas att du tyckte artikeln var intressant. Hör av dig!