Skapad den 2020.05.26
Uppdaterad den 2021.05.18

Företagskredit vs Kreditkort för företag

Kreditkort för företag har blivit ett populärt och flexibelt verktyg för många företagsägare, framförallt för de stunder då de behöver snabb tillgång till rörelsekapital. Det finns få restriktioner gällande vad du kan köpa med ett kreditkort och många små- och medelstora företag använder kreditkort för syften som till exempel att köpa in lagervaror, betala räkningar eller för att täcka resekostnader. Du kan även överväga en företagskredit, det kan vara ett bra alternativ för ditt företag.  

 

Här är fördelarna med att använda ett kreditkort för företaget 

Ett flexibelt finansierings och betalningsverktyg är några av de främsta fördelarna med att äga ett kreditkort för företaget. Andra fördelar är en mer sofistikerad rapport och kontroll av utgifter, möjligheten att utfärda flera kort för samma konto, flexiblare betalningsalternativ, och ofta större kreditgränser jämfört med personliga kreditkort. 

Erbjuder CapitalBox kreditkort för företag? Nej, men vi erbjuder ett populärt företagslån, ett väldigt värdefullt finansieringsverktyg i sig självt eller i kombination med kreditkort för företag. 

 

Varför är en företagskredit ett logiskt val i kombination med ett kreditkort? 

Även om kreditkort för företag är användbara och flexibla finns det några saker som du inte kommer att kunna utföra med ett kreditkort. Till exempel, du kommer inte att kunna utföra vissa betalningar, så som för fastighetshyra, löneutbetalningar och fakturor från leverantörer; men för detta kan du använda företagskredit. 

 

Vanliga frågor 

Vad är skillnanden mellan ett kreditkort för företaget och en företagskredit? 

En företagskredit är ett revolverande lån som tillåter en fast kapitalbelopp som kan användas vid behov. Du kan tillgå allt eller delar av företagskrediten när som helst upp till den överrenskomna kreditgränsen, betala tillbaka och använda igen. Ränta betalas endast på det använda kreditbeloppet. 

Medan ett kreditkort för företag liknar ett företagskredit, finns det en del inköp eller betalningar som inte kan göras med ett kreditkort för företag.