Företagslån Enskild Firma

Vi hjälper till att finansiera enmansföretagarnas ambitioner.

Svenskar föredrar att driva enmansföretag i form av enskild firma framför aktiebolag.

42% av alla företag drivs som enskild firma och 37% som aktiebolag.

Det är lätt att förstå varför de flesta svenskar väljer att driva enskild firma eftersom det är lätt att starta, driva och utveckla företag för en enskild individ i Sverige. Inget startkapital krävs för ensamföretagare. Allt du behöver göra är att registrera ditt företag hos Skatteverket och om du vill,  att registrera dig hos Bolagsverket.

Tillgång till finansiering är en av de viktigaste förutsättningarna för tillväxt

Att driva en enmansshow är inte alltid lätt; det är därför som många företagare behöver ett företagslån till enskild firma någon gång i sin konjunkturcykel. Här kommer vi in! Vi jobbar ständigt med att effektivisera våra processer för att hjälpa dig att få enklare och snabbare tillgång till finansiering, så att du kan fokusera på det som verkligen är viktigt, vilket är att utveckla ditt företag.

Kontrollera om du är berättigad till ett CapitalBox företagslån:

 • Företaget måste ha varit i drift i minst sex månader
 • Företaget måste omsätta minst 420 000 kronor per år.
 • Alla ägare ska komma från Sverige.
 • Du bör ha ett separat företagskonto.
 • En giltig postadress.

Vi tillhandahåller företagslån utan säkerhet, men vi kräver en personlig garanti från ägaren. Läs hur den personliga garantin fungerar genom att läsa mer om företagslån utan säkerhet.
 

Få ett enskilt låneerbjudande idag!

Ansök nu!
Eller ring oss på: 020 018 00 20

Lån till enskild firma används för:

Köpa ny eller mer utrustning
Betalning av dagliga kostnader
Utöka ditt företag
Påfyllning av lager

Varför ansöka om ett företagslån för enmansföretag?

Att ansöka om ett företagslån för ditt enskilda företag är en bra idé om du stöter på möjligheter som hjälper dig att expandera ditt företag om du, exempelvis, behöver investera i ny utrustning som hjälper dig att ge service till fler kunder, material för nya projekt eller om du har ebb i kassan.

Dina ekonomiska behov beror också på i vilken tillväxtcirkel ditt företag är.

Om du befinner dig under de första tillväxtåren kan du behöva kapital för:

 • Likviditetsbehov under skatteperioder
 • Ombyggnad av befintliga lokaler
 • Utbyggnad till större eller nya lokaler
 • Inköp av utrustning

I de senare stadierna, när försäljningen fortsätter att öka men kanske i långsammare takt, kan du behöva få in kapital för:

 • Köpa lagervaror när du utökar ditt produktutbud
 • Arbeta med andra enskilda företagare för att hantera fler volymer
 • Investera i att marknadsföra dina tjänster
 • Refinansiera gamla och/eller dyra skulder

Läs om de branscher vi arbetar med

LÄS MER
Eller ring oss för en gratis konsultation på: 020 018 00 20

Vanliga frågor och svar

Vad ska jag tänka på innan jag ansöker?

Du bör ansöka om ett företagslån för din enskilda firma om du har en tydlig plan för vad pengarna ska gå till och hur lånet kommer att återbetalas. Du bör fokusera på att investera där du vet att du kommer att få en avkastning på investeringen. För att göra detta vill du först förstå din ekonomi för enmansföretag. Du kan göra detta på egen hand eller med hjälp av din revisor.

Se till att du är medveten om din kreditvärdighet; den kommer att spela en viktig roll för att få lånet.

Hur hög kommer räntan på företagslån till enskilt företag att vara?

Räntan du betalar på ditt företagslån bestäms utifrån din kreditvärdighet och din betalningsförmåga. Eftersom du som individ och företaget är en och samma ”person”, är det extra viktigt att tänka efter om du alls behöver ta ett lån eller hur stort lånebelopp du söker. När du ansöker om ett lån till ett enskilt företag är det din privata ekonomi som är säkerheten för lånet. Det betyder att hela företagsskulden blir din privata skuld.

En annan aspekt som påverkar räntan du kan få,  är om du har någon säkerhet för lånet. I allmänhet gäller att ju högre säkerhet för lånet, desto lägre ränta eftersom den minskar risken som långivaren anser sig ta.

Vi kräver inga säkerheter, vi lånar ut pengar till enskild firma baserat på en personlig garanti från företagets ägare.

Vad är skillnaden mellan ett lån till enskild firma och ett aktiebolag?

Att ansöka om ett lån till ett enskild företag är inte detsamma som att ta ett företagslån till ett aktiebolag. I ett aktiebolag är det den juridiska personen i företaget som tar lånet och företaget är skyldigt att betala ränta och återbetala lånet. I många fall krävs en personlig garanti för ett lån till ett aktiebolag, även om aktiebolaget själv också fungerar som säkerhet för banken eller långivaren.

När du startar ett enskilt företag blir du ensam ägare och är ensam ansvarig för att avtal och verksamhet följs och hanteras korrekt.

Hur ska jag förbereda mig innan jag ansöker om lån till enskild firma?

Den viktigaste aspekten en långivare kommer att titta på är din kreditpoäng. Vi rekommenderar att du kontrollerar vad din kreditpoäng är innan du ansöker om nya lån, så kan du få en idé om du kan få ett nytt lån.

Om du har betalningsanmärkningar, kom ihåg att vissa långivare fortfarande lånar ut pengar till enskild firma trots dem.

 

Kan jag få ett företagslån trots betalningsanmärkningar?

Vissa långivare lånar ut trots betalningsanmärkningar.

I vårt fall gör vi en individuell bedömning när vi har fått din ansökan. Baserat på denna bedömning, kommer ett beslut att fattas om vi kommer att erbjuda dig ett affärslån. Vi tittar mest på dina möjligheter att återbetala lånet utan att riskera din ekonomiska situation.

Betalningsinställningar kan påverka ditt potentiella affärslånerbjudande och villkor, men det beror på varje enskilt fall.

Hur snabbt kommer lånet att betalas ut?

När vi har fått din låneansökan kan det hända att vi behöver lite extra information för att fullborda kreditbedömningen. När vi är klara,  kommer vi att skicka vårt svar till dig och antingen erbjuda dig ett företagslån eller, tyvärr, ge dig ett negativt svar. Vi betalar ut lånet samma dag som du godkänner vårt erbjudande och undertecknar låneavtalet.

Kan jag betala tillbaka lånet tidigare?

Ja, du kan betala tillbaka lånet tidigare utan betalningsböter.

CapitalBox erbjuder affärslån till enskilda företag

Låna mellan 20 000 kr - 3 500 000 kr i upp till 4 år.

Senaste inlägg

2024.03.14
I detta inlägg ska vi titta närmare på vad covidpandemin har inneburit för många företag och hur man som företagare ska betala tillbaka skulder som har uppstått under pandemin. Vi kommer att dyka ner i alla nödvändiga detaljer som är viktiga att ha i åtanke för dig som företagare.
övervinna finansiella utmani
2023.09.12
När det går bra kan det gå riktigt bra. Men när det går dåligt kan det också gå riktigt dåligt. De flesta företagare har nog varit med om det. Hur kan man då säkra sin business under till exempel lågkonjunktur för att inte helt gå under?
Lag möte
2022.06.15
Rätt finansiering kan ge företaget de ekonomiska förutsättningar som krävs för att fortsätta växa. I den här artikeln får du lära dig mer om tre vanliga finansieringsformer och hur de kan gynna din verksamhet.