Ferratum Business blir CapitalBox

capitalbox

Historien bakom varför vi byter namn

För fem år sedan började Ferratum Group att erbjuda företagslån till små och medelstora företag i Sverige på prov för att testa en helt ny produkt och affärsmetod. Företaget hade redan rönt stora framgångar på 25 marknader med sina privatlån och var i färd med att utöka sin portfölj inom den befintliga målgruppen. Trots det beslutade man att lansera Ferratum Business och utse ett specialteam med uppgift att få verksamheten att växa.

5 år och 5 marknader senare står låneprodukter till små och medelstora företag för mer än 12 % av Ferratum Groups omsättning, och har blivit en av företagets viktigaste tillväxtdrivare. Ferratum Business har också blivit en av de snabbast växande låneinstituten utan bankverksamhet inom EU. Det är nu som Ferratum Group, för att betona sitt fokus på lån till små och medelstora företag beslutar att ha ett separat varumärke för företagslån.

Det nya varumärket, CapitalBox visar tydligt på vilket mål vi vill uppnå med avdelningen för företagslån. Vårt mål är att kunna erbjuda en trygg ekonomisk miljö med rörelsekapital till små och medelstora företag jorden runt och bistå dem i deras expansionsprocess på ett snabbare och mer hållbart sätt.

Beslutet att ha separata varumärken för privatlån och företagslån kommer inte bara att förtydliga utbudet för eventuella kunder utan kommer också att bidra till en snabbare expansion av portföljen med affärsprodukter. Under det nya varumärket kommer CapitalBox mycket snart att börja erbjuda nya finansiella produkter men med samma enastående kundupplevelse tack vare en helt digitaliserad kundresa och en snabb utvärderingsprocess. CapitalBox kommer att förändra det sätt på vilket små och medelstora företag får tillgång till de finansiella produkterna och göra små och medelstora företag som är världsekonomins ryggrad, starkare än någonsin.
 

Varför bytte Ferratum Business namn till CapitalBox?

Vi började erbjuda lån till små och medelstora företag i Sverige för fem år sedan under namnet Ferratum Business, som ingår i Ferratum-koncernen. fem år och fem marknader senare står låneprodukterna till små och medelstora företag för mer än 12 % av Ferratum-koncernens inkomst och har blivit en av viktigaste inkomstkällorna för hela företaget. Ferratum Business har också blivit en av de snabbast växande låneinstituten utan bankverksamhet inom EU. Det är nu som Ferratum Group, för att betona sitt fokus på lån till små och medelstora företag beslutar att ha ett separat varumärke för företagslån.

Det nya varumärket, CapitalBox visar tydligt på vilket mål vi vill uppnå med Business Lending Division (Avdelningen för lån till företag). Vårt mål är att kunna erbjuda en trygg ekonomisk miljö med rörelsekapital till små och medelstora företag jorden runt och bistå dem i deras expansionsprocess på ett snabbare och mer hållbart sätt.

Vilka är CapitalBox?

CapitalBox (tidigare Ferratum Business) är ett företag som erbjuder lån till företag och som har som mål att ändra det sätt på vilket små och medelstora företag får tillgång till finansprodukter så att dessa företag, som är ryggraden i världsekonomin, ska kunna bli ännu mer framgångsrika!

Under det nya varumärket kommer CapitalBox att börja erbjuda nya finansiella produkter men med samma enastående kundupplevelse tack vare en helt digitaliserad kundresa och en snabb utvärderingsprocess. CapitalBox kommer att förändra det sätt på vilket små och medelstora företag får tillgång till de finansiella produkterna och göra små och medelstora företag som är världsekonomins ryggrad, starkare än någonsin.

På vilket sätt skiljer sig CapitalBox från Ferratum Business?

Ferratum Business byter namn till CapitalBox och har som mål att kunna erbjuda en trygg ekonomisk miljö med rörelsekapital till små och medelstora företag jorden runt och bistå dem i deras expansionsprocess på ett snabbare och mer hållbart sätt.

Varför byter ni namn?

Vi började erbjuda lån till små och medelstora företag i Sverige för fem år sedan som ett företag inom Ferratum-koncernen. fem år och fem marknader senare står låneprodukterna till små och medelstora företag för mer än 12 % av Ferratum-koncernens inkomst och har blivit en av viktigaste inkomstkällorna för hela företaget. Ferratum Business har också blivit en av de snabbast växande låneinstituten utan bankverksamhet inom EU. Det är nu som Ferratum Group, för att betona sitt fokus på lån till små och medelstora företag beslutar att ha ett separat varumärke för företagslån.

Det nya varumärket, CapitalBox, visar tydligt på vilket mål vi vill uppnå med Business Lending Division (Avdelningen för lån till företag). Vårt mål är att kunna erbjuda en trygg ekonomisk miljö med rörelsekapital till små och medelstora företag jorden runt och bistå dem i deras expansionsprocess på ett snabbare och mer hållbart sätt.

Beslutet att ha separata varumärken för privatlån och företagslån kommer inte bara att förtydliga utbudet för eventuella kunder utan kommer också att bidra till en snabbare expansion av portföljen med företagsprodukter. Under det nya varumärket kommer CapitalBox mycket snart att börja erbjuda nya finansiella produkter men med samma enastående kundupplevelse tack vare en helt digitaliserad kundresa och en snabb utvärderingsprocess. CapitalBox vill ändra det sätt på vilket små och medelstora företag får tillgång till finansprodukter så att dessa företag, som är ryggraden i världsekonomin, ska bli ännu mer framgångsrika!

Hur kommer denna ändring att påverka mig?

Den kommer inte att påverka dig alls. Vår webbsida kommer automatiskt att ändras till www.capitalbox.se. Din information och dina avtalsvillkor kommer inte att påverkas på något sätt.

Kan jag fortfarande tala med samma kontaktperson?

Ja, du kommer fortfarande att kunna prata med samma kontaktperson med samma kontaktinformation. Ingenting ändras i vårt team.

Jag är en befintlig kund. Kommer detta att påverka mitt lån på något sätt?

Nej, ditt lån kommer inte att påverkas på något sätt.

Jag har ett företagslån från Ferratum Business, kommer min betalningsplan att ändras?

Nej, din betalningsplan kommer att förbli oförändrad. Dina avtalsvillkor har inte ändrats.

Jag har ett befintligt företagslån hos Ferratum Business, kommer betalningsvillkoren att ändras?

Betalningsvillkoren kommer INTE att ändras. Dina betalningar ska fortsätta precis som tidigare. Dina avtalsvillkor har inte ändrats.

Vi håller på att ändra vårt juridiska namn till CapitalBox AB. Inget annat kommer att ändras, bara vårt juridiska namn.  Använd de betalningsuppgifter som står på din faktura när du gör betalningar. Dina avtalsvillkor har inte ändrats.

Ska jag fortfarande betala tillbaka lånet till Ferratum Business?

Vi håller på att ändra vårt juridiska namn till CapitalBox AB. Inget annat kommer att ändras, bara vårt juridiska namn.  Använd de betalningsuppgifter som står på din faktura när du gör betalningar.

Vad händer med min information?

Inget kommer att hända med din information, våra avtalsvillkor har inte ändrats. Allt kommer att fortsätta som vanligt. Vi har bara uppdaterat vårt varumärke så att det speglar vår identitet som låneinstitut till företagen.

Är mina uppgifter till mitt konto fortfarande samma?

Dina uppgifter har inte ändrats och om du inte kommer ihåg dem kan du återställa ditt lösenord med denna länk: https://www.capitalbox.se/account/password-recovery.
Du kan logga in på ditt konto med denna länk https://www.capitalbox.se/account/login.

Kan jag fortfarande låna pengar hos CapitalBox?

Kriterierna för vem som kan låna har inte ändrats, detta är vad som avgör om du får låna pengar hos CapitalBox:

  • Verksamhet i minst 6 månader
  • Minst 450 000 kr i årlig omsättning
  • Alla ägare är baserade i Sverige
  • Ett separat företagskonto
  • En fysisk placering av företaget
  • Vi tar alltid UC både på företaget och personen som ansöker.
Jag kommer inte in på mitt konto, vad gör jag?

Dina uppgifter har inte ändrats men om det inte går att logga in på ditt konto, återställ ditt lösenord med denna länk: https://www.capitalbox.se/account/password-recovery

Hur mycket pengar kan jag låna?

Våra lånevillkor har inte ändrats, du kan fortfarande låna upp till 3.5 miljoner kronor i upp till två år. Skicka en kort ansökan om ett företagslån från CapitalBox här: https://www.capitalbox.se/application-form

Våra kollegor kontaktar dig inom kort.

Hur kan jag komma i kontakt med Ferratum/CapitalBox?

Vårt telefonnummer är fortfarande samma men vår e-postadress kommer att uppdateras till support@capitalbox.se.
Vi kommer fortfarande att få dina e-postmeddelanden om du skickar dem till support@ferratumbusiness.se men vi kommer att svara från vår uppdaterade e-postadress.


Vår kontaktinformation är:

020 018 00 20 

support@capitalbox.se

 

Har den maximala återbetalningsperioden ändrats?

Nej, den maximala återbetalningsperioden är fortfarande två år.